Terugblik op een onvergetelijke El Cid

De Enige Leidse Commissie Introductie Dagen – jaja, nu weet je eindelijk waar die naam voor staat- zitten er weer op! En het was een feestje. Thanks to onze eigen Anna, liepen er dit jaar weer minstens 3300 mogelijke Quinten rond. Met meer dan 250 nieuwe leden kunnen we weer een aardig jaartje vooruit. Dit jaar stond in het teken ‘Loading’ met het achterliggende idee dat de El Ciders steeds een beetje meer worden opgeladen tot volwaardig student.  Waar de El Ciders moesten opladen, konden wij heerlijk ontladen!

Eigenlijk was nog niemand het feesten in Split echt zat en dus konden we deze week  met een excuus ongegeneerd doorgaan met feesten. Te beginnen met zondagavond waarop de Pré El Cid party plaatsvond. Samen met hun huis en enthousiaste El Ciders maakten enkele JoJo’s Quintus direct onveilig. Lekker decadent borrelen met een biertje.

Maandagavond gingen we helemaal los op Kraantje Pappie. Hoe die vent ooit beroemd is geworden, is nog steeds een raadsel. Maar zijn hitjes over pretparken (“Het is een achtbaan, een achtbaan” ) lieten die ‘shit inkicken, onverwachts zo hard’. Gelukkig was er beneden nog het Toga van onze mannelijke buren, mocht je ‘effe te hard gaan’.

Dinsdagavond aten we heerlijke hamburgers. Niet van Machra, maar van onszelf tijdens het dispuutseten. Samen met acht leuke El Ciders genoten we van wat culinaire hoogstandjes: hambo’s, friet, bier en wijn. Om acht uur vertrokken een aantal JoJo’s richting Quintus om los te gaan op Carribbean Willy, een ontspannen duo dat een beetje drumt en trommelt. De rest bleef lekker uitbuiken en ’n beetje chillen.

Woensdagavond was het nog meer feest! Na een succesvol dispuutseten met maar liefst 13 chicks, vertrokken de El Ciders richting de kroegentocht. Bij Dionne en Roos vierden we hun verjaardag. Samen met wat Aquavitalisten, Decimalen en Vodka, kon dit geen rustige party blijven.

Mooier weer kon er niet zijn toen donderdag het LEF begon. Hoewel enkele JoJo’s bijna langer in de rij stonden dan dat ze binnen waren, schijnt het een geweldig feest te zijn geweest. De storm die aan het eind van het festival opstak zorgde voor een onofficiële eindknaller van de El Cid. Want hoewel de party vrijdag nog doorging, zijn er na donderdag vele mensen bezweken onder de weinige uren slaap en het hoge alcoholgehalte.

Vrijdagavond was dan ook een optionele avond. De meeste JoJo’s namen lekker vrij en genoten van de rust. Voor 2013 was deze avond misschien wel het hardst gaan. Na een uitgebreid steengrillbuffet en een JoJo-huizentocht (langs welgeteld twee huizen) maakten zij studentenvereniging Duivelsei onveilig! Er werd gedronken, waterpijp gerookt en geweerwolfd. Een betere afsluiter van de El Cid was er niet!

JoJo heeft de hele week gevlamd en daar verdient iedereen een compliment voor! Dat we vlamden bleek ook wel uit het aantal aanmeldingen binnen de IQ. Onze eigen Gwen versloeg haar 17 commissiegenoten door de meeste nieuwe leden in te schrijven! Met een goede fles champagne (of twee) en een enkel in het steunverband sloot zij de El Cid af. Dat ze nu als een vent klinkt, nemen we maar even voor lief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *