Een ongewoon Qerstdiner

De zenuwen begonnen wel enigszins op te spelen toen ik bedacht waar ik aan begon. Een Qerstdiner dat tegen alle principes indruist: gooien met eten, flessen drank jatten en je nette kleding laten besmeuren met Quintus-tsjak.

Dus at ik maar wat van tevoren:Burger King, opdat ik in ieder geval een goede bodem zou hebben. Dat bleek geen verkeerde keuze, want al vóór het diner vond een legendarische borrel met DuoDecim plaats. Helaas heb ik dit spektakel zelf moeten missen, maar aan de dronken koppies van enkele JoJo’s – en aan de Decimaal die, al voor het hoofdgerecht, in zijn onderbroek over tafels liep – concludeerde ik dat mijn twisterfries beslist geen overbodige luxe waren geweest.

Een beetje behouden schikte ik mij aan de JoJo-tafel. Achter ons stond Da Vinci al herrie te schoppen op de tafels en voor ons maakten tien Casseuten geluid alsof het er driehonderd waren. Ik was onder de indruk. De fles wijn die ik in mijn handen kreeg gedrukt, werd mijn project: opdrinken voordat iemand ook maar door heeft dat ik een fles heb.

Met moeite, de kater van de vorige dag was immers nog aanwezig, zette ik me aan tot de goedkope wijn. Alsof ik met honderd alcoholisten in een restaurant zat: iedereen was bezig met zijn fles op de ‘juiste’ manier te verstoppen en met het beschermen van bestek en stoel – deze werden blijkbaar ook gejat.

Maar het viel me alles mee. De fles wijn was op voor het voorgerecht kwam en dat betekende twee problemen minder: ik kon andere flessen gaan stelen, zonder zelf nog iets te verliezen, én mijn honger was al redelijk gestild. Dat ik daarna nog heb kunnen genieten van een goede kom soep, vier stukken varkenshaas, waarvan twee gestolen, een toetje om te eten én nog een toetje om te gooien, maakte mijn avond helemaal goed.

De ingrediënten ‘weinig eten’ (hoewel ik hier geen last van had) en ‘veel drank’ zorgen uiteraard voor een goed feestje. Het Qerst-diner bleek dan ook helemaal geen tegenvaller. Ik heb zelden zo’n beestenboel bij elkaar gezien, hoewel ik de grootste kater de volgende dag pas tegenkwam.

Qerstdiner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *