Blog

JoJo Nieuwjaarsborrel 2024

Afbeelding met persoon, Menselijk gezicht, kleding, glimlachOp 13 Januari was het weer tijd voor de jaarlijkse nieuwjaarsborrel met het mooiste en geilste dispuut van Leiden, JoJo. Dit jaar helaas niet langer een lustrumjaar, maar toch wilden we met de Reünistencie proberen om er weer net zo’n succes van te maken als vorig jaar. Hoe leuk is het namelijk voor jong en oud om te zien hoe het met JoJo gaat en wat voor nieuw vlees we in de kuip hebben met ons leuke jaartje ’23. Na een zeer succesvolle vergadering besloten we dan ook dit jaar het nieuwe Zirkus op te zoeken en daar te gaan Jeu de Boulen en lekkere biertjes te drinken. Iedereen werd uitgenodigd en vooral Lieke werd ingezet om te zorgen dat ook de Ouwe Hoeren (inclusief haar moeder) aanwezig zouden zijn.

Afbeelding met persoon, kleding, Menselijk gezicht, glimlachVanaf 20:00 was iedereen welkom en was actief dus uiteraard ook al aanwezig. Zo vormden we met zijn allen een mooi welkomstcommitée voor de madammen en reünisten die zouden komen. We hadden gerekend op ongeveer 50 JoJo’s, dus als commissie zaten we met geknepen billen of ons doel ook gehaald zou worden. En ja hoor, uiteindelijk hebben we de 50 zelfs overtroffen! Er waren natuurlijk een hoop madammen, maar ook reünisten kwamen in grote getallen. Om 20:30 mochten we dan echt gaan beginnen met Jeu de Boulen. Drie banen waren voor ons gereserveerd en we hadden een uur de tijd, zodat iedereen in elk geval één potje zou kunnen spelen. Dat JoJo goed is met ballen wisten we natuurlijk al, maar toch verbaasden wij ons weer over de geweldige balcontrole die tentoongesteld werd. 

Niet iedereen was druk met de ijzeren ballen, sommigen waren bezig met een andere favoriete hobby van JoJo, namelijk lekker samen borrelen en biertjes drinken. We hebben vernomen dat er veel leuke gesprekken zijn geweest en dat de sjaarzen ook hun best hebben gedaan om met oudere JoJo’s te praten, al vonden ze dat soms nog wel erg spannend. Behalve drinken werd er ook gebruik gemaakt van de hapjes die bij Zirkus te koop waren, omdat een aantal van de JoJo’s (ahum sjaarzen) waren vergeten om avond te eten. 

Na het Jeu de Boulen hebben we nog even doorgeborreld bij Zirkus en kwamen ineens de Ouwe Hoeren toch nog even langs, al had de moeder van Lieke ons eerst misleid door op de vraag of ze nog kwamen te antwoorden met : “als we zin hebben”. Gelukkig kwamen ze uiteindelijk dus nog wel even langs en konden we eindelijk zien wie de moeder van Lieke was. Toen brak het moment aan waarop we met JoJo naar Quintus zouden gaan om daar nog even naar de live band te kijken en mensen van andere disputen te spreken. Vergezeld door een aantal madammen en zelfs reünisten hebben we tot in de late uurtjes gedanst. Uiteindelijk hebben een aantal JoJo’s zelf het commissierondje nog gehaald en vertrokken ook zij rond een uur of vier eindelijk naar huis. De volgende ochtend zal de (wijze) kater niet te genieten zijn geweest, maar hadden we er allemaal wel weer een hoop (vage) leuke herinneringen bij!

Wij als Reünistencie vonden het een enorm geslaagde avond en hopen dat jullie het ook leuk hebben gehad. Mocht je het nou ook geweldig hebben gevonden of deze avond juist hebben misgelopen, geen zorgen dan. 8 mei komt het Hemelvaartsdiner er al weer aan, een avond die je uiteraard niet wil missen!

Afbeelding met kleding, persoon, Menselijk gezicht, glimlach

Automatisch gegenereerde beschrijvingLiefs,

De Reünistencie