TriJooo

TriJo

Afgelopen donderdag mochten wij weer voor één keer in het jaar genieten van onze vriendinnetjes van de donderdagborrel. Hoewel wij bijna even lang op Quintus staan en ooit even hard waren, is zo’n borrel altijd even inkomen.

Wanneer ik bijna het restaurant binnenloop hoor ik zo’n twintig vrouwen keihard brullen. Zodra ik daadwerkelijk binnen ben, zie ik dat het om slechts vijf Phanten gaat. Allemaal stoere meiden waar wij prima bijpassen, alleen dat volume halen we nog nét niet.

Maar dat is geen probleem. Die drukke wijven slepen je vanzelf mee in hun gebrul en gelul. Zij maken ons wat mannelijker, wij hen wat vrouwelijker: en zo helpen we elkaar om weer een jaar vooruit te komen.

De TriJo-borrel was dit jaar een groot succes. Niet alleen aten we smerige spareribs op Quintus, ook verzonnen we creatieve namen voor het team waar we in zaten (Team Blauw, Team Groen en Team Banaan zijn enkele van deze creatieve uitspattingen).

En zo’n teamnaam en yell gaan uiteraard gepaard met concurrentie. Want alle teams gaan voor de winst. Wat was deze winst dan wel? Heerlijke shotjes sterk en gemixte ‘WoCo’s’, aldus een Phant. En het mooiste? Of je nou won of verloor, shotjes kreeg je toch wel!

En zo kwam het dat Team Blauw maar liefst zeven menselijke torens heeft gebouwd in de veronderstelling dat hoe meer ze er zouden laten zien, hoe groter de kans was dat ze wonnen, Team Banaan bij iedere opdracht een langere yell verzon en Team Groen constant met elkaar verstrengeld was, omdat ze elkaar ten alle tijden op een bepaalde manier aan moesten raken.

Uiteraard mag onze mascotte Tim niet vergeten worden. De lieflijke sjaars van Aquavite die vol goede moed onze bestellingen op kwam nemen. Nadat hij in de keuken al geweigerd had om ons nog te bedienen, creëerde Karmen toch nog even gauw een hartverzakking bij hem door om een toetje te vragen. Arm kind.

Team Banaan moest daarom achter iedere zin het woord ‘Tim’ plaatsen. Maar zoals ik al zei: concurrentie. Dus ging Team Geel opzoek naar Tim voor bonuspunten, om hem in het TriJo-leeuwenhol te gooien. Blijkbaar waren er meer Tims bij keukendienst, want in plaats van een Aquavitalist kregen we een Davint. Fijn, zoveel Tims!

Na al die uitputtende spelletjes zou je denken dat we daarna even bij moesten komen. Maar niks was minder waar. Na het nuttige van wat welkome chipjes, zeker na die spareribs, en nog enkele drankjes verenigden JoJo en Triumph zich weer om een gezamenlijke tegenstander te vinden: Delta!

Met waterballonnen als munitie betraden wij de borrelzaal. Onze vriendinnetjes van de donderdag mogen dan Hard zijn, wij doen net zo Hard mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *