SinterJoJo

SinterJoJo: drie cadeautjes van 2,50 per persoon. Met z’n twintigen dobbelen om een stel leuke rommeltjes. We verzamelden in Aileens kamer om daar gezellig wat te eten. Pizza, salade, patat en turkse pizza: opdat onze maagjes maar goed gevuld mogen zijn voordat we de strijd aangaan.

En dan blijkt dobbelen tijdens SinterJoJo altijd weer een grote hit te zijn. We beginnen rustig, de eerste ronde kan je een cadeautje pakken, een cadeautje pakken en uitpakken of heb je pech. Nog geen strijd, gewoon gezellig dobbelen onder het genot van een wijntje en heel veel pepernoten.

Maar zodra de eerste cadeautjes open gaan wordt het al spannend. Wie had gedacht dat de emoties zo hoog op kunnen lopen vanwege een selfie-stick, mascara, dekentje  of onderzetters met spelletjes erop? En toch gebeurt het: al gauw worden er pacts gesticht tussen groepjes. “Jij regelt de onderzetters voor mij, dan regel ik  de snijplank voor jou”. “Of nee, doe toch maar de shotglaasjes, of misschien de snoeppot?”. Van die keuzes in overvloed word je nu eenmaal wat hebberig.

Dus werd het de laatste twee minuten toch wel  heel spannend! Iedereen gilde naar elkaar, joelde en probeerde cadeautjes van elkaar af te pakken. “GOOI DIE DOBBELSTEEN!!”- en ik maar denken dat JoJo niet bekend staat om haar fanatiekheid. Wat ik die avond zag was, wat Darwin ‘the survival of the fittest’ had genoemd.

Ik ging tevreden naar huis, want ik had de cadeautjes die ik wilde. Maar het allermooiste cadeautje was niet van materiele waarde. Want wat is Sinterklaas zonder gedicht? Martine verraste iedereen met een prachtig, drie-kantjes-lang gedicht over Piet die bij JoJo op bezoek kwam. Om dit cadeau werd dan ook niet gevochten. Wel werd er voor Tinus geapplaudisseerd. De wilde avonturen van Piet bij JoJo, verdienen tenslotte respect.

 

SinterJoJO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *