MaJo-dag

Het was een perfecte dag voor de moeders om naar Leiden te komen: de zon scheen zijn stralend licht over de Leidse grachten, de temperatuur was heerlijk en de lucht was hemelsblauw.

Het was dan ook een aangenaam genoegen dat we eigenlijk de hele dag nog zelf konden indelen. Iedereen ging lekker uitgebreid lunchen in de buitenlucht met het jaar  en de moeders. Sommigen besloten dat de dag nog niet duur genoeg was en huurden ook een bootje voor op het water.

Na onze buikjes  vol gegeten te hebben, begon de grote verplaatsing van Leiden naar Den Haag. Voor sommigen een eitje, op de scooter, met de auto of het OV, voor anderen bleek dit toch nog een hele opgave. Op tijd komen  is natuurlijk nooit JoJo’s sterkste kant geweest, maar meer dan een half uur te laat, was ook een nieuw persoonlijk record.

Gelukkig mocht dat de pret niet drukken. De commissie ving deze onvoorziene gebeurtenis keurig op en het feest kon beginnen. De groep werd opgesplitst in twee grote groepen en daarbinnen weer in kleine groepen (4-6 man). De ene groep begon met een pubquiz, de andere groep werd verdeeld over de drie escape rooms.

De pubquiz was leuk, maar het geluid dat uit de Escape rooms kwam, deed ons verlangen naar het spel achter de gesloten deuren. Gegil, gejuich en na een uur voor velen een kleine teleurstelling: ze waren niet op tijd ontsnapt, oftewel dood.

escaperoom

Groep twee hield het echter niet meer van spanning en eindelijk was de tijd daar. Van het ene raadsel naar het andere raadsel en op het moment dat je dacht bijna te ontsnappen.. bleek er nog een hele nieuwe kamer te zijn met raadsels en verwarringen.

Helaas, ook wij waren dood. Máár we waren verder gekomen dan het groepje voor ons, dus we waren trots. Dood, maar trots. Het belangrijkste was natuurlijk dat het een geweldig avontuur was geweest. Zowel de JoJo’s als de moeders hebben enthousiast meegedaan en de spanning gevoeld van een bijna-doodervaring.

Uitgeput, maar voldaan, was het tijd om weer op huis aan te gaan. Het was leuk! Op naar broer-zussendag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *