JoJo gaat weer op reis!

Ze wekte een enigszins geïrriteerde indruk. Zeker toen ik tóch een drankje ging halen, terwijl ze had gezegd dat daar geen tijd meer voor was – herrie ook op die borrel, ik verstond er niks van. Allemaal naar boven, want er moest iets besproken worden.

Jeetje, dacht ik. Nog een spoed-JLV? Dus wij met zijn allen naar het restaurant. Wat was ik blij wat ik daar zag. Niet alleen de midlustrumcommissie stond daar grijnzend op ons te wachten, ook zag ik op de bar enkele volmaakt gele cocktails lonken.

We keken, al genietend van onze cocktails, naar het grote beamerscherm voor ons. Vanavond zouden we te weten komen waar we al maandenlang voor sparen. De slideshow kon mij niet snel genoeg gaan. De foto’s van tropische stranden, extreem mooie discotheken en prachtige cultuur, deden mij al even wegdromen.

We gaan  naar Split, in de streek Dalmatië in Kroatië. Hoewel ik eigenlijk dacht dat het een grapje was, blijkt dit- na controle op Wikipedia- inderdaad de streek te zijn waar de Dalmatiërs vandaan komen!

In een privéhostel zitten we midden in het centrum. De presentatie werd alleen maar beter en ik alleen maar enthousiaster. Ons geluk bleek al helemaal niet op te kunnen toen we achteraf aan de presentatie ook nog een shotje kregen.

Twee typische drankjes uit de streek. Het likeurtje bleek Maraschino te zijn en de cocktail Edith’s fizz: 1 cl Maraschino, 3 cl Lillet wijn, 8 cl jus d’orange en 4 cl bruiswater – mocht je de cocktail zo lekker vinden dat je hem nog eens wilt maken.

Iedereen was in een goed humeur en de borrel kon eigenlijk niet meer stuk. Zulke spoed-JLV’s moeten we vaker doen!

Reis naar Split

 

 

 

 

 

 

 

 

pp bekendmakingsborrel (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *