Lustrumreis 2018: Ecuador

Met maar liefst 23 meiden begonnen we aan ons avontuur. Ja, we gingen rondtrekken, nee, we namen mooi geen backpack mee. Met afgeladen koffers met de trein naar Schiphol. Een overstap op Madrid gaf ons de gelegenheid om nog een laatste keer Westers eten (lees: Burger King) te bunkeren. Daarna begonnen we met volle maagjes aan de nog elf uur durende tocht.

In de hoofdstad Quito aangekomen begon het programma direct. We werden opgehaald door onze tourguide Jenny. Een vrouw die ontzettend veel vertelt, maar nooit antwoord geeft op je vraag, die shotjes met je meedrinkt als je haar uitdaagt en die je op een dronkenavond tegenkomt in de karaokebar. Een vrouw die inmiddels in ons hart zit; Jenny from the block. En dan had je onze buschauffeur Carlos; geen prater, maar wel een geweldige gezellige man in diezelfde karaokebar. Een geweldige reis met geweldige mensen! Ecuador. Een reis waarbij we vulkanen hebben beklommen en naar beneden zijn geracet op de mountainbike, de enge jungle hebben gezien en de nachten met beesten overleefd, de toerist hebben uitgehangen in verschillende steden, walvissen hebben gespot, lokaal eten hebben gegeten, de kleine galapagos eilanden hebben bezocht, geziplined over het diepe dal en naar boven geklommen, geslapen bij locals en ontzettend veel gelachen.

We hebben van de bus ons tweede huis gemaakt en iedereen erin kunnen vermaken met prachtig gezang. Nu we weer thuis zijn missen we de rijst met kip koriander en banaan absoluut niet, maar wakker worden met al die meiden die nooit op tijd kunnen zijn en alle bijbehorende chaos heel erg..