7e Lustrumgala

In 2017 bestaat het L.D.D. JoJo 35 jaar en dat is reden voor een feestje!

In de studentenwereld is de term ‘lustrum’ een bekend begrip. Met een lustrum wordt er een vijfjarig bestaan gevierd. Afgelopen jaar heeft JoJo haar zevende lustrum gevierd en dat hebben wij natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan zonder een fantastisch lustrumgala.

Zo’n 1,5 jaar voor het lustrum zijn wij als commissie begonnen met het organiseren van het gala dat op 21 april 2018 plaats vond in het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam. De voorpret begon al met een prachtige uitnodiging vol met groen- en roze glitter, ik geloof dat niet iedere JoJo hier even blij mee was. De locatie werd ook aangekleed: ‘A night in New Orleans’, een thema waar de monumentale pakhuizen uiterst geschikt voor waren.

De avond zelf begon met borrel, vervolgd door een drie-gangen-diner waarbij enkele JoJo’s een speech hadden voorbereid voor de 120 aanwezigen. Met name de speech van Sylvia (1982) is mij erg bijgebleven. Hoe zij over JoJo sprak was voor ons als jongere jaren nog steeds zo herkenbaar. Dat is toch mooi: een dispuut dat na vijfendertig jaar nog steeds dezelfde kenmerken heeft. Ik vind dat we daar ontzettend trots op mogen zijn!

Het feest is nog doorgegaan in de late uurtjes en de alcohol vloeide rijkelijk (zoals je ook op de foto’s kunt zien). Niet iedereen is met dezelfde date naar het hotel gegaan waarmee ze aan het begin van de avond aankwamen, heerlijk op z’n JoJo’s. Al met al was het een heerlijke avond waar wij met mooie herinneringen aan terug denken. Ik zeg: ‘op naar het volgende lustrum’, met als doel nog meer reünisten.


Geschreven door: Lesley Vork

Galacommissie 2017/2018:
Lesley, Karmen, Rosalie, Daphne, Tammie, Natasja