Happening kilt Whatsapp, maar Facebook krijgt de macht

Hoewel voor sommigen de nieuwigheid er alweer vanaf is, neemt het plezier voor JoJo steeds meer toe . We worden steeds fanatieker met onze photohunts en dankzij de ranking games leren we elkaar nu eindelijk écht kennen. Tijd voor wat background informatie over deze entertainende app.

De Happening is een app gecreërd door drie (best leuke) jongemannen van Nederlandse bodem. De drie Twentenaren creëerden een app die voornamelijk is bedoeld om te chatten, maar tegelijkertijd allerlei handige nevenfuncties aanbiedt. Sneu voor de concurrentie, want door deze app worden datumprikker.nl, wiebetaaltwat, Whatsapp en Selfie-apps overbodig.

Bizar hoe zo’n simpele combi-app zo viral kan gaan. In december probeerden de jongens de app uit onder zo’n 250 vrienden en bekenden in Twente. Binnen drie maanden waren er meer dan 100.000 gebruikers, waarna de app in maart en april wekelijks groeide met zo’n 150 procent.

De app was speciaal bedoeld voor studenten. Wellicht dat we hem daarom zo kunnen waarderen? Ook dat de app onafhankelijk is, maakt hem zo populair. Je hoeft niet direct te worden gekoppeld aan Facebook en dat is voor de privacy toch ook wel eens fijn. Maar als de app zo gestaag door blijft groeien, dan krijgt Facebook de Happening binnenkort ook in het vizier. Zo ging het met Whatsapp tenslotte ook.

WhatsApp heeft circa een half miljard gebruikers. Het bedrijf, opgericht door voormalig Yahoo-medewerker Jan Koum, werd in 2013 voor 13,8 miljard euro gekocht door Facebook. Facebook houdt de concurrentie scherp in de gaten. Ze hebben zo’n honderd mensen in dienst die enkel bezig zijn met het downloaden van apps die eventueel concurrerend met Facebook zijn. Als ze constateren dat er echt een serieuze concurrent op de markt komt, zorgen ze ervoor dat hun app dezelfde functionaliteiten krijgt als de app waarmee een ander succesvol is. Als dat te lastig wordt of te veel geld gaat kosten, kopen ze zo’n app.

De app wordt nu ook al gedownload in Duitsland, maar het zal mij benieuwen of hij Whatsapp kan verslaan. Voor nu moeten we vooralsnog maar zoveel mogelijk  genieten van de flauwe humor en mooie foto’s die dankzij de app verschijnen. Binnenkort schijnen er ook weer nieuwe functies uit te komen. Dus dat wordt spannend!!

happening-icoon-groot-256x162WhatsApp-security-ssl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *