Groen, Gek en Roze

Groen en roze. De twee mooiste kleuren kunnen we wel stellen. Die meiden in ’82 hebben hiermee een trend gezet die nog steeds voortduurt. En wij mogen trots zijn om nu die kleuren te dragen. Maar niet alleen JoJo heeft doorgehad wat voor een gouden combinatie roze met groen is. Deze twee kleuren typeren namelijk niet enkel JoJo, maar staan voor nog veel meer mooie dingen.

PinkandGreen is een van die prachtige initiatieven: duurzame cadeautjes voor jezelf of voor een ander. Het bedrijf biedt een groot assortiment duurzame herbruikbare producten, fairtrade producten en producten gemaakt van gebruikte of recyclede materialen.

Roze in Groen is het netwerk voor seksuele diversiteit binnen het groene onderwijs. Een beetje meer roze binnen de landbouw dus. Een mooi initiatief. Wat de boer niet kent, hoeft hij immers niet. En dus werkt Roze in Groen aan het geaccepteerd maken van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen.

MissLipgloss is een beauty en lifestyle blog die beheert wordt door Cynthia. Ze schrijft, filmt en showt de allernieuwste trends. De kleuren roze en groen zijn haar dan ook niet onopgevallen gebleven. Het lukte haar om een prachtige groen-roze-look te creeëren waarmee je zo de straat op kunt, maar ook een gala kunt betreden.

Maar ook disputen van andere verenigingen gaan massaal voor roze en groen. Zo dragen de meiden van dispuut Papillon  van studentenvereniging Vidas uit Tilburg groene jassen en roze shirts. Het dispuut Kikker van roeivereniging Skadi, Rotterdam draagt met trots hun roze shirts met groene kikker daarop en ook het Bredaasche Damesdispuut Sophisticats draagt de kleuren met trots: een polo met aan de voorkant groen en aan de achterkant roze.

Vorig jaar kwam er zelfs een dispuut op Quintus die onze kleuren zó mooi vond, dat zij ze ook wel wilden hebben. Begrijpelijk, maar niet de bedoeling. Na een lange uitleg en enkele ludieke daden van onze kant, besloot het dispuut gelukkig toch andere kleuren te dragen. Om de JoJo-kleuren te dragen in Leiden, moet je natuurlijk wel echt JoJo zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *