Drie toga’s die iedereen kan maken

Met het meeste Griekse feestje van het jaar alweer in aantocht, wordt het tijd dat we onszelf weer eens omtoveren tot Griekse godinnen. Omdat niet iedereen de modeskills van Maartje of Mars en de creatieve skills van Marianne of Tinus heeft, is wat inspiratie natuurlijk nooit overbodig.

En dus beginnen we bij de basis. Wat heb je nodig:

– Een wit doek
– Veiligheidsspelden

Methode 1 van 3: Basistoga

Make a Toga out of a Bedsheet Step 1 Version 2.jpgStap 1: Neem de hoek van een laken in je ene hand. Laat 15-20 cm vrij. Hou het voor de bovenkant van je linkerschouder

Make a Toga out of a Bedsheet Step 2 Version 2.jpg
Stap 2: Drapeer het laken strak over je borst. Stop het onder je rechterarm.

 Make a Toga out of a Bedsheet Step 3 Version 2.jpgStap 3: Maak hem korter als dat nodig is. Als de toga te lang voor je is, vouw het laken dan aan één kant 15 cm om, en probeer het nog eens. Blijf aanpassen tot de lengte goed is, dat is tot op de knie.

Make a Toga out of a Bedsheet Step 4 Version 2.jpg

Stap 4: Sla de toga om je rug. Stop het onder je linkerarm en sla het nog een keer om je borst.
Make a Toga out of a Bedsheet Step 5 Version 2.jpgStap 5: Breng de tweede hoek omhoog. Nadat je het over je borst, onder je rechterarm en om je rug, haal je de tweede hoek omhoog langs je rug. Maak de twee punten vast met een broche, een veiligheidsspeld of simpelweg een knoop.

 

Make a Toga out of a Bedsheet Step 6 Version 2.jpg
Stap 6: Maak de laagjes goed vast. Gebruik een paar verborgen veiligheidsspelden aan de binnenkant van de toga. Zorg dat ze niet op oncomfortabele plekjes zitten.
 Make a Toga out of a Bedsheet Step 7 Version 2.jpg

Hoera!Je basistoga is af.

Methode 2 van 3: Sari-toga

Make a Toga out of a Bedsheet Step 8.jpgStap 1: Houd de hoek van het laken op heuphoogte aan je linkerzijde. Bedek de voorkant van je lichaam.

Make a Toga out of a Bedsheet Step 9.jpgStap 2: Sla de stof om je heen zodat je een rok krijgt. Wikkel door totdat het de eerste hoek ongeveer 10 centimeter overlapt.

Make a Toga out of a Bedsheet Step 10.jpgStap 3: Zet het vast met een speld. Het moet goed stevig vastzitten, zodat je een tailleband hebt.

Make a Toga out of a Bedsheet Step 11.jpgStap 4: Gooi de rest van het laken over je rechterschouder.

Methode 3 van 3: Griekse chiton voor vrouwen

Make a Toga out of a Bedsheet Step 12.jpgStap 1: Bepaal hoe lang je toga moet worden. Het is aan te raden een tweepersoons laken te gebruiken, hoewel het met een lits-jumeaux ook gaat (vooral als je wat langer bent). Vouw het laken in de lengte dubbel totdat je de gewenste lengte van de uiteindelijke jurk hebt. Voor een korte toga vouw je het laken dubbel. Voor een langere toga vouw je alleen de bovenste 15 tot 30 cm om.

Make a Toga out of a Bedsheet Step 13.jpgStap 2: Vouw het laken nogmaals dubbel. dit doe je zo dat de ene helft de voorkant van je lijf bedekt, en de andere helft je achterkant. Het naar beneden gevouwen deel moet bovenaan zijn en aan de buitenkant van het laken zitten.

Make a Toga out of a Bedsheet Step 14.jpgStap 3: Zet het vast op de schouders. Gebruik een of meerdere veiligheidsspelden per schouder. Zet de voorkant van het laken vast aan de achterkant op de plek waar je sleutelbeen bij je schouder komt. Je kunt mooie spelden kopen of gewone veiligheidsspelden gebruiken.

Make a Toga out of a Bedsheet Step 15.jpg

Stap 4: Zet het laken vast aan de zijkanten, een stuk onder de oksels, waar de voor- en achterkant bij elkaar komen. Doe je armen door de gaten die zich hierdoor gevormd hebben.

Make a Toga out of a Bedsheet Step 16.jpgStap 5: Bind een mooi lint, touw of riempje om  je middell. Je zult de open zijkant misschien een beetje moeten overlappen voordat je iets om je middel vastmaakt, anders zie je een stuk huid.

Make a Toga out of a Bedsheet Step 17.jpg

Tadaaaa!

Wil je nu toch graag een écht sexy toga? Kijk dan een van onze creatievelingen nog eens lief aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *