Dispuutseten met JoJo

Tijdens de JLV hadden we afgesproken dat we weer iedere maand gaan dispuutseten voor de borrel. Superleuk, lekker cheap en net na de stufi, dus het excuus ‘geen geld’ is geen excuus. Om het democratisch proces voor de eerste keer eten zo rechtvaardig mogelijk te maken, kon iedereen via een poll invullen waar we gingen eten. Het vertrouwde Quintus, Augustinus, Very Italian Pizza of  Zucca.

Maar een democratisch proces zou niet democratisch zijn, als niet iedereen de kans kreeg op een argumentatie. Gedurende het invullen van de poll werd het een en ander duidelijk: Zucca vindt niemand interessant en ook Very Italian Pizza liep niet storm. Onze rivaal Augustinus ging ongeveer gelijk op met ons eigen Quintus-restaurant.

En dus begon daar de mailstroom: “Iedereen moet zijn eigen keuze maken hoor jongens, Maar Aug is echt heel lekker.” Gevolgd door: “Je gaat toch niet bij Aug eten? Als ik daar wilde eten, was ik wel bij Aug gegaan.” Ach ja, het is ook niet zomaar een keuze die je maakt. Het gaat tenslotte wel om je avondmaaltijd. Het debat vervolgde zich op de app. De drogredenen, overdrijvingen en morele argumenten werden van de een naar de andere kant geslingerd. Een slachtveld op whatsapp.

Niemand die bedacht dat we voortaan iedere maand gaan dispuutseten? Dat alle mogelijke opties aan bod komen? In ieder geval was het moment van verlossing daar: met een aanzienlijke meerderheid van 13 stemmen tegenover 8, won Augustinus! Feestje, want uiteindelijk doet het debat er ook niet toe, als je maar gezellig met elkaar kunt eten. En dus gingen we naar Very Italian Pizza. Het debat had inmiddels zo lang geduurd, dat zowel Augustinus als Quintus al vol zaten.

We hebben heerlijk gegeten. Gezongen, ballonnen gegooid en vuurwerk op een toetje laten brengen voor onze jarige Sas. Het was genieten. Ik kijk nu al uit naar de volgende keer. Heel benieuwd waar we dan belanden.

very-italian-pizza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *