Delta Lustrum: voortaan alleen nog maar verkleedfeestjes

Ondanks dat er maar drie JoJo’s waren, verdient dit feest toch een blog op de JoJo-website. Vandaag ga ik even korte metten maken met iedereen die het feest uitlachte vanwege het Middeleeuwse thema. Toegegeven, van een gala verwacht je niet dat iedereen in apenpakkie verkleed komt. Maar aan de andere kant creëert de omgeving wel de perfecte sfeer voor een middeleeuws feest. En de sfeer die gecreëerd werd, was geweldig.


IMG-20150418-WA0002

Als eerst hadden alle jaren een eigen activiteit om alvast gezellig in de sfeer te komen. Vanaf drie uur konden we de kamers van het Van der Valk in en ging iedereen aan zijn outfit. Om half vijf haalde de bus ons op om ons naar Kasteel de Haar te brengen. Bij de bussen stonden zo’n 160 jonkvrouwen en jonkheren, ridders, draken, nonnen, boeren en enkele verdwaalde renaissancisten te wachten op de bussen. Iedereen had onwijs zijn best gedaan, waardoor iedereen er dus ook ‘prachtig’ uitzag.

Bij het kasteel werden we opgewacht door zo’n dertig Chinese toeristen die voor ons klapten, foto’s maakten en ‘ooooh’ riepen. Een warm welkom. Een nar begeleide ons de tuinen van het kasteel in waar we een welkomstdrankje kregen en genoten van de heerlijke zon.

Aan het begin van de avond was er een heuse roofvogelshow, waarbij Tinus, uiteraard, de gelukkige was om een vogel vast te houden. Een oude Deltaan was iets minder gelukkig, één van de roofvogels besloot op zijn hoofd te gaan zitten.

Rond de schemering gingen we avondeten. Een enorm luxe BBQ met varkens aan het spit, minimaal tien soorten vlees en zelfs kreeft, voorzag ons van een goede bodem voor de drank van de rest van de avond.

Die bodem bleek zeker nodig. Iedereen dronk gestaag door terwijl we nog wat aten, kletsten, foto’s lieten maken en genoten van de vuur show. De nar die ons eerder begeleidde bleek een heuse vuurspuwer. Een fantastische show. Maar Deltanen zouden Deltanen niet zijn, als ze zichzelf niet ook even moesten bewijzen. En dus gingen enkele Deltanen ook (letterlijk) door het vuur: met hun mond doofden ze de vlammende stokken. Zij genieten nu van blaren in hun mond.

Maar onze pret was nog lang niet voorbij. De mensen die interesse hadden konden op het grasveld een middeleeuwse dans leren onder begeleiding van middeleeuwse muziek. We warmden vast op voor het grote feest dat om tien uur begon. Vanaf dat moment dansten we tot diep (naja, twee uur) in de nacht.

Vanochtend sloten we het geweldige weekend af met een enorm, luxe, ontbijtbuffet. Wij drieën hebben het onwijs naar ons zin gehad. Juist dankzij het thema kon er zoveel meer unieks worden toegevoegd. Eindelijk weet ik hoe het leven in de Middeleeuwen was. Als je rijk was dan tenminste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *