De borrelplek die JoJo verdient

“Op de borrel, zie je ons meteen”, dat zingt 2008 in hun jaarlied. Maar niet alleen 2008 zie je direct, heel JoJo staat daar te shinen in die hoek.

Tegenwoordig moet je je plek verdienen. Nieuwe donderdagdisputen vechten een jaar lang voor een eigen plekje. De maandag staat zelfs al veel langer vol.

JoJo bestaat echter al sinds 1982. Een tijd waarin Quintus nog begon aan de Nieuwe Rijn 52, nog niet eens een officiële sociëteit. Later werd dit de Oude Singel, op de plek waar nu Holle Bolle Gijs zit. Wij hadden waarschijnlijk plek in overvloed. We konden kiezen waar we stonden: aan de bar, in de hoek, een andere hoek, het midden, keuzes te over.

Maar sinds de verhuizing van Quintus in 1995 hebben wij ons vaste plekje op de Boommarkt geclaimd. Tussen Olympus en Vampirelles staan wij bij de wandtap, voorzien van eeuwig fris bier. En een betere plek hadden we ons niet kunnen wensen. Hoewel we wel wat aan ruimte hebben moeten inboeten, staan we veilig bij Olympus, die ons (vrijwel) altijd beschermt.

En dankzij het grote raam waar we voor bivakkeren, ademen we altijd frisse lucht in plaats van prei van Sjap. En ook aan de zooicirkel kunnen wij altijd ontkomen – tenzij we zelf willen zooien.

Ondanks een plek in de hoek zie je ons wel direct. Kom je voorbij de spiegel de borrelzaal in, dan zie je al gauw onze groene truien. De sexy barmannen lachen stralend naar ons van achter de bar. En je hoort ons het hardst zingen – niet in een kring. Onze yell weergalmd door de drukke borrelzaal.

Kortom: wij verdienen onze plek nog steeds. We bewijzen iedere borrel weer dat wij onze plek waard zijn. Iedereen weet ons te vinden. Want op de borrel, zie je ons meteen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *