Bruisend Leiden

Met de zomervakantie in aantocht hebben we weer genoeg vrije dagen om leuke activiteiten te ondernemen. Hoewel de meeste studenten Leiden ontvluchten omdat er ‘geen bal te doen is’, blijkt er toch genoeg georganiseerd te worden, als je even zoekt. Een agenda met de aankomende evenementen in Leiden is daarom wel op zijn plaats. Vandaag bespreek ik juli. Wie weet, hebben we genoeg smoesjes om JoJo de hele zomervakantie lang te blijven zien!

 

Hifi Festival

Zaterdag 4 juli 12:00 – 00:00
Universitaire sportvelden

 

Aanstaande zaterdag is alweer de vierde editie van het Hifi festival! Op het Universitair Sportcentrum wordt er dit keer slechts aan één sport gedaan: keihard dansen! Ook de line up is best interessant. Onder andere Tom Trago en De man zonder Schaduw zullen aanwezig zijn.

Woodstock op het water

Zaterdag 4 en zondag 5 juli
Leidse grachten

 

 

Kom zaterdag 4 en zondag 5 juli 2015 kijken en luisteren naar dit nieuwe muziekevenement vanaf het water, waarbij de muziek en sfeer van Woodstock wordt teruggebracht in Leiden. Tijdens dit bijzondere evenement kan je twee dagen lang genieten, tussen 13:30 en 19:00 op zaterdag en 13:00 en 19:00 op zondag, van leuke bandjes.

 

Cultuur festival Picknick

Zondag 5, 15, 19 en 29 juli
Van der Werfpark

 

 

Het gratis zomerse cultuurfestival dat vorig jaar voor het eerst plaatsvond in het Van der Werfpark zal ook dit jaar weer neerstrijken in Leiden. Iedere zondag in de maand juli (5, 12, 19 en 26 juli) is het Van der Werfpark van 12.00 uur tot 18.00 uur weer het toneel voor muzikale acts, ludieke theater shows, kinderactiviteiten en, nieuw dit jaar, een samenwerking met Original Market!

Openlucht bioscoop

9 t/m 11 juli
De Meelfabriek

 

 

Tijdens de jaarlijkse LIFF Summer Special veranderen historische locaties in Leiden in prachtige openluchtbioscopen. In samenwerking met Museum De Lakenhal strijkt de LIFF Summer Special ter gelegenheid van de grote zomertentoonstelling Global Imaginations (27 juni t/m 4 oktober 2015) neer bij De Meelfabriek. Twintig toonaangevende kunstenaars uit alle continenten tonen er op uitnodiging van Museum De Lakenhal hun visie op de huidige geglobaliseerde wereld. Bezoekers kunnen in de bijzondere ambiance van het monumentale pand van 9 t/m 11 juli ’s avonds genieten van drie bijzondere films, die thematisch verbonden zijn met de expositie.

 

 

Werfpop

Zondag 12 juli
Leidse Hout

 

 

Werfpop is een gratis popfestival, en wordt dit jaar voor de 34ste keer gehouden in Leiden! In het Leidse Hout zijn er drie verschillende podia waar popartiesten optreden. Naast een brede muziekprogrammering biedt Werfpop ook een markt, werfpopcolleges, opkomende bandjes, markt, een kidszone en straattheater!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *